Newsfeed

Caligula`s Horse: A leading light…..

Caligula`s Horse – Rise Radiant

Brisbane is Australia’s fastest growing city. Like the hometown, Caligula’s Horse is growing very fast, and are a leading light in contemporary progressive metal worldwide. The band announces their fifth studio album Rise Radiant for release on May 22nd, 2020. Produced by the group’s Sam Vallen, and mixed by Jens Bogren (Opeth, Devin Townsend Project, Leprous), the record is their most focused and potent artistic statement to date. The track Tempest,

Lead guitarist Sam Vallen comments: «Rise Radiant’ is the album we’ve been working towards for almost a decade. It represents everything we love about Caligula’s Horse – the color, the ferocity, the introspection, the extremes – all tied up together in a way we could never have managed until now. As a band, we’ve never felt tighter, more inspired, or more driven than in the creation of this record!».

Rise Radiant is an uncompromising exploration of the human experience dressed in vivid musical color and virtuosic performances. It is an anthem for the regeneration of self-belief, an exploration of the themes of legacy, and a rallying cry for survival.

The album also include 2 bonus tracks, covers of the Split Enz track Message To My Girl & Peter Gabriel’s Don’t Give Up, which also features a guest appearance by Lynsey Ward of Exploring Birdsong.

Caligula’s Horse will embark on first ever North American headline tour starting in May, following their one-off appearance at ProgPower USA last year. The band will bring their energetic live show to American audiences, hitting the road with Long Island heavy rock juggernaut Moon Tooth, as well as fellow countrymen prog prodigies Ebonivory.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*