Newsfeed

King Dude: Has woven their own brand of music…..

King Dude – Full Virgo Moon

Countless gigs around the globe is a smart move to become a well-known music ensemble. That have the band King Dude understood, and in addition they have a week ago released the album Full Virgo Moon. That album would probably please King Dude`s fans and at least the band push the boundaries once again. The title track Full Virgin Moon,

King Dude is TJ Cowgill along with help from August Johnson, Lee Newman, Chris Costalupes, and Garret Gonzales. Pulling together the biblical sound and isolation of the bygone days of revelation with an atmosphere filled with hope and salvation, King Dude has woven their own brand of American music. The track Full Moon For Atheists,

King Dude`s brandishes many varied influences in his songwriting. Everything from British Folk, Americana, Country and Blues can be heard in his songs. Even the heavier sounds of Heavy Metal tend to sneak and slither its way into the King Dude canon. The resulting songs are much more of a modern day hymn than your average pop song. The track My Rose By The Sea,

King Dude’s music begs the soul to lift itself up from the darkness of ignorance, towards the ever shining glorious Light that exists outside of all of us yet that which we are eternally connected to and at once connects everyone on Earth. Central in the music is the nice voice of TJ Cowgill and acoustic guitars and songs filled with dark folky romance.

Full Virgo Moon last only half an hour, but at least it`s a very entertain half hour with dark atmosphere! In addition as usual from King Dude the production is top notch and every details fits nicely together.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*