Newsfeed

Black Crown Initiate: Sound that is at once sweeping, chaotic and epic in scope and ambition

Black Crown Invitation - Portraits Of The Doomed Escape

Progressive Death Metal masterminds Black Crown Initiate have released their second single Invitation. The track is off their new record Portraits Of The Doomed Escape, which is set for release via Century Media Records on August 7th, 2020. The album was recorded at Think Loud Studios by Carson Slovak and Grant McFarland, who have also recorded bands like Rivers Of Nihil, August Burns Red, Lorna Shore, and many more.

Having released two critically hailed, fan-worshipped works of progressive Death Metal, 2014’s Wreckage Of Stars and its 2016 follow-up Selves We Cannot Forgive.

The band was formed in Reading, Pennsylvania in 2012, Black Crown Initiate have created a stir that’s stretched far beyond the underground with a sound that is at once sweeping, chaotic and epic in scope and ambition. The track Years In Frigid Light,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*