Newsfeed

Curse: With frozen sword of its forefathers…..

Curse - The Awakening..And The Old

Curse are a band from Sweden that  plays  a raw and melodic  mixture of black and thrash metal. After a demo in 2012 followed by an indefinite hiatus until 2018, this Blackened Thrash Metal outfit hailing from Sweden is finally ready to unleash their Blackened Thrash assault to the world! Part Watain – part Satyricon – part Darkthrone – with plenty of other influences of the like. The new album is entitle The Awakening..And The Old and is a professional display of the style from an area of the world that essentially perfected it…The track Countess,

Keeping the spirit of Sweden’s metal pedigree burning brightly amidst a beaten path of imitators, Curse offer slice after slice of blackened death from the bloody, frozen sword of its forefathers. Mending the precision of thrash with the disdain and ferocity of death with a careful nod to metal traditions, this savage beast calculatingly stalks from track to track attacking the senses at every sharp turn. Demanding you recognize the rebirth of the homeland of extreme music deities, these tracks act as a stark reminder of how to make extreme metal matter again.The title track Awakening..And The Old,

The track Knife,

Link:
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*