Newsfeed

Kansas: Pushes more toward that original sound…..

Kansas - The Absence Of Presence

There are many people who really love the band Kansas, and then of course a new album brings a lot of euphoria for these.Kansas will release The Absence Of Presence on June 26. The album arrives four years after The Prelude Implicit, which was their first album of new material since 2000’s Somewhere to Elsewhere, and marks the band’s studio debut with keyboardist Tom Brislin, who joined in 2018.

With a legendary career spanning more than four decades, Kansas has firmly established itself as one of America’s iconic of classic rock bands. This garage band from Topeka released their debut album in 1974 after being discovered by Wally Gold, who worked for Don Kirshner, and have gone on to sell more than 30 million albums worldwide.

Kansas guitarist, producer, and songwriter Zak Rizvi comments, «Making a new Kansas album sets a very high musical standard that is expected from our fans. From rockers, to progressive epics, to ballads, there is probably something on this recording for everybody».

As drummer Phil Ehart told Billboard, the addition of Brislin and guitarist Zak Rizvi, who co-produced the LP with Ehart and Richard Williams, their arrival helped the band rediscover its classic form.

Ehart states «This sounds like Kansas, Zak Rizvi wrote the majority of The Prelude Implicit and this album, and now having Tom Brislin add a couple of his songs and his keyboard prowess really pushes the band even more toward that original sound, which is not easy to do by any means. You’ve got to have the material. You’ve got to have the singer to sing it. You’ve got to have lyrics that are Kansas-type lyrics. These guys get it, and the other four of us who have been here for 20, 40, 50 years, we’re just sitting here grinning, going This is great! ».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*