Newsfeed

Omniarch: A savage journey of 6-string delights

Omniarch - Omniarch

Omniarch and their self-titled album due out May 8th. Melodic, technical and relentless, the Canadian act is refining the chaos of death metal and adding intricate technicalities.

The first single off the debut is Ohm Cairn, a savage journey of 6-string delights and aggressive melodies. Omniarch has been toiling away on this album and is excited to show off their handiwork to local and international fans. The album is a vastly differing and unique journey through history, mythology, the imagination, and learning through introspection and reflection and the single tells the tale of the Omniarch, his rise to power and omnipotent rule.

They have cast their net wide and expect to entice fans across the metal spectrum, in their own words:

«It is suitable for fans of aggressive, progressive and technical metal music, it is something new, but still within the realms of what we know and love. Our debut album is our full, headlining set, and plays great in the order of the album».

Many fans of technical and progressive death metal will find comfort in the blasting sounds of Omniarch, especially those who like Revocation, Inferi, and The Black Dahlia Murder.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*