Newsfeed

Insomnium and Omnium Gatherum: Forced to cancel tour…..

The two aboved mentioned band announce Exclusive Live Stream Concert. Finnish melodic death metal heavy hitters Insomnium and Omnium Gatherum, in cooperation with East Coast Events, AK Sound & Music Service, livevideo.fi and Framenoir, announce a very special and exclusive live streaming event on Friday, April 10th, 2020, at 12PM EDT.

 Like many other bands, Insomnium and Omnium Gatherum were forced to cancel their North American tour, which brought them into an unforeseen miserable situation.

 «If someone had asked me to do a livestream with ticket sales two weeks ago, my answer would’ve been hell no. But the world changes, apparently really fast, when you’re in quarantine. Insomnium and Omnium Gatherum double trouble North American tour went pretty bad with the cancellation and the country (=WORLD!) shutting down right after we arrived at the airport to New York City… So this is what we can offer back for now, before this tour can be rescheduled sometime next year, hopefully». The track Valediction from the album Heart Like A Grave,

«After staring two weeks on the wall inside four walls at home quarantine, I have discovered a hellish urge to go back on stage and play. Even if it would be an empty hall and pose for the camera eyes only, but to play with my booyas as live in concert as we can at the moment! With this stream production, we try to help the cultural field, concert promoting, our own crew, local entertainment companies and a bit also, our poor ourselves, as cancellation of the gigs and tours destroyed our income. Thanks for the huge support to our beloved fans», states Insomnium guitarist Markus Vanhala. The track Refining Fire from the album Burning Cold,

Both bands will be playing live on April 10th, viewers will be able to comment and react on the live stream. This offers the opportunity for the fans to react and interact during the show. During the change over the members of both bands are available for a live chat as well. Check out the Live Stream.

Ticket sales are already available for the live stream. The recording will be available for 48 hours after the live stream. (Ticket price is: 8,90€.).

Link:
Facebook Insomnium

Link:
Facebook Omnium Gatherum

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*