Newsfeed

Imperial Triumphant: Nebulous avant-garde metal outfit…..

Imperial Triumphant - Alphaville

The track Rotted Futures,

New York’s nebulous avant-garde metal outfit Imperial Triumphant announce their forthcoming studio album, Alphaville.The album is set for release this July and was produced and engineered at Menegroth Studio in New York by Colin Marston (Behold… The Arctopus, Dysrhythmia, Krallice and Gorguts), Trey  such as Tomas Haake (Meshuggah) on the taiko drums, Phlegeton (Wormed, Altarage) on guest vocals, Yoshiko Ohara (ex-Bloody Panda) as part of the choirs, RK Halvorson as part of the Barbershop quartet, Sarai Chrzanowski as part of the choirs, Andromeda Anarchia (Folterkammer, Dark Matters) as part of the choirs, J Walter Hawke on the trombone, and Colin Marston on guitars. The making of Alphaville  In-Studio Documentary:

Imperial Triumphant officially began in 2012 with their debut release Abominamentvm. The line-up consisted of Zachary Ilya Ezrin on guitar/vocals and the rhythm section of their NYC contemporaries: Pyrrhon. Soon they met with drummer Kenny Grohowski and began to feature him on their next two releases Goliath (EP) and Abyssal Gods (LP). In 2015, they introduced bassist Steven Blanco to their lineup. In 2016, they released another EP Inceste, which saw them tour heavily that year with temporary second guitarist Max Gorelick.

2018 brought about their magnum statement, Vile Luxury. The full-length album, written collectively by the trio (Ezrin, Grohowski, Blanco), was a homage to their hometown New York City that brought jazz elements to the avant-garde black metal style in a way never achieved before. They toured extensively in Europe and North America from 2018-19 in support of the groundbreaking full-length. Imperial Triumphant is Zachary Ilya Ezrin (vocals, guitars), Steven Blanco (bass, vocals, piano, mellotron, synths, taiko drums) and Kenny Grohowski (drums, taiko drums).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*