Newsfeed

Ogre: With more aggressive and violent tone…..

Ogre - Entity

Diogo Marins with all Instruments, vocals and lyrics are the soul musician in the band Ogre, and at the end of this month Ogre will release the third album Entity.  All songs and lyrics tell of macabre tales, urban legends, and the occult and even past experiences showing the listener an unique obscure and lost universe. Each song has its own identity going through Death, Black, Thrash and Heavy Metal, heavy, ugly and true. The cover art is awesome and fits the lyrics perfect.

Although the previous album had a progressive death metal feel to it, Entity comes back to a more aggressive and violent tone but with a clear song and riff writing evolution. Entity was recorded through 2018 and early 2019 at The Ogre’s Horrorsound Studios, taking time with no rush whatsoever to find the perfect sound for it.

The main concept is a plunge directly into a horror scene of the supernatural and stories of the macabre and unknown. Inspired by books like Haunted: One Family’s Nightmare and several movies, mythology, occultism and urban legends to create an eerie atmosphere for the listener.

Entity is built with 9 ghoulish tracks, Macabre Hooded Specter deals with a nightmarish anticipation of a being rising from the grave to torment and possess. Room Of Broken Mirrors is a melodic enigmatic song inspired by the legend of a mysterious room from A. Crowley’s residence. Violent Poltergeist Manifestation is a description of a house infested with ghosts and/or darker things.

Nightrider is a song capturing the post-apocalyptic feel of the original Mad Max movie. Portals describes a Lovecraftian rite of immortality from flesh to flame. Phantasmagoria was one of the first songs written for this album dealing with the supernatural, life, death and things caught in the between. Vermin is a direct parallel of a rotting corpse from a murder hidden in the woods and our own human behavior. Solaris is a futuristic story of a lost cosmonaut. Beneath The Rain deals with depression and questioning of one’s self existence.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*