Newsfeed

Illutia: South American prog and video game…..

Illutia – Un Sitio Sin Lugar

Illutia is a video game but also a the Argentinian symphonic prog band. The band is careful to say that they have nothing to do with the viedeo game!

Recently released the album Un Sitio Sin Lugar and here are the title track Un Sitio Sin Lugar (A Site Without Place),

The track, Ojos De Espectador (Spectator Eyes)

The track Máscaras Que Caen (Falling Masks),

The band states, «We are an Argentinian rock band with strong progressive rock influences. Our first album Un Sitio Sin Lugar is already online on every digital streaming ».

«The musical piece consists of a total of seven songs which mix the most powerful and eclectic side of the genre with warm and romantic high-level acoustic passages, building up this way compositions of nice harmonies and intense drama».

«Illutia was formed in 2012, when Leandro Calello (bass and guitars) and Marcelo Chipont (piano and synthesizers) asked Matías Sablich (drums) and Leandro Ejarque (vocals and guitars) to join their project. In their quest for versatility and originality, band members seek to push and expand the boundaries of today’s music».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5142 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*