Newsfeed

The Outsider: Highly experimental sophomore album…..

The Outsider - From Ancient Gods And Forbidden Books

The extreme metal project known as The Outsider has released the third and final single from his new album From Ancient Gods And Forbidden Books, set to be released on April 24th. The highly experimental sophomore album by The Outsider (which also features Kelly Shaefer and Jørgen Munkeby as special guests. The track Bringers Of The Apocalypse Feat. Kristian Niemann Sorecerer, Demonoid, ex-Therion.

This time around, the single – which is called Bringers Of The Apocalypse – comes in the form of a very catchy death metal song with straight riffs and heavily influenced by middle-eastern orchestral music. Bringers Of The Apocalypse features an explosive guest guitar solo by Kristainn Niemann, known for being the lead guitar of the melodic doom metal band Sorcerer and best known for his guitar work with legendary Swedish band Therion, for which he collaborated in many albums until his departure. The track The Headless Horror (feat. Kelly Shaefer) Official Lyric Video w/8 Dimensional Audio,

The one-man band extreme metal project is back with a new album that represents a musical shift towards a more experimental direction, making it an avant-garde extreme metal release but keeping its roots on symphonic middle-east music sound found on previous.

An album full of experimentation, dark and cinematic orchestra, electronic sounds and rooted on death, black and doom metal. Featuring 8-DIMENSIONAL AUDIO on some tracks as well as very special guests such as Kristian Niemann (Sorecerer, ex-Therion), Kelly Shaefer (Atheist), Jørgen Munkeby (Shining, Emperor) and Rick Loera.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*