Newsfeed

Fraser Edwards: With insane guitar solos…..

Fraser Edwards – The Arcitect

Fraser Edwards is guitarist, composer and producer he also is guitarist for Sharky and Ascension. The track Stop Saying We Sound Like Dragonforce from the forthcoming and sophomore album The Architect, released worldwide on June 5th.

Fraser Edwards comments: «This album has better, catchier melodies than anything I’ve done before, the guitar solos are more insane and the production has more thickness and mass – it’s like the Brock Lesnar of power metal albums. It has a few instrumental shred songs as well, and an abundance of my usual annoyingly addictive power metal anthems».

The album was produced and mixed by Fraser Edwards at Azura Sound in London, England and mastered by Tony Lindgren at Fascination Street Studios in Orebro, Sweden. The cover artwork was created by Gustavo Sazes.

Fraser Edwards is known as the guitarist and creator of Sharky  Sharky, the Shark-themed rock band for kids, as well as playing guitar for the British Power Metal band Ascension. He has also played guitar live and in the studio for many other bands and artists such as Metalite, Captain Black Beard and Janet Devlin. Fraser is also an accomplished and prolific music producer and mixing/mastering engineer, having worked with many bands including Axenstar, Patty Gurdy and recently creating the soundtrack for the video game BORIS: Escape From Brexit Island (which he also created).

The album features several guests, including as Andrew Scott (King King, Paul Gilbert) on drums, Ricki Carnie (Ascension, Sharky Sharky) on vocals, Graeme McDonald (Rise With Honour) on vocals,  Sergey Boykov (Vital Science) on keyboards and Dick Gilchrist (Ascension, Barque Of Dante) on drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*