Newsfeed

Opium Cartel: Jacob Holm-Lupo’s music vehicle…..

Opium Cartel – Valor

The Opium Cartel is songwriter/multi-instrumentalist Jacob Holm-Lupo’s vehicle for songs that exist somewhere between sophisti-pop, art-rock and synth pop. Holm-Lupo is otherwise known for his progressive rock band White Willow, Weserbergland and more recently his instrumental giallo-rock project Telepath.

The Opium Cartel is a Norwegian art-pop collective whose obsessions include 80s bands like Japan and Prefab Sprout, analog and early digital synths and nice photography. In The Streets is the first single  taken from The Opium Cartel’s 3rd album, Valor, due out in June.

From Holm-Lupo`s Facebook page we found this, «And finally I’ll introduce myself too, for you newbies out there. Jack of most trades, master of few, my main talents are persistence and finding the right people for the job. On the forthcoming The Opium Cartel album I am songwriter, producer, mixer and I play guitars, synths, keyboards, percussion and I have programmed that which needs programming. My name is Jacob Holm-Lupo».

On the Valor album there are many other musicians than Holm-Lupo. Among them Ilia Skininsky a Russian-Israeli saxophone player is so insanely talented according to Holm_Lupo. To talented ladies participating on the album is Maria Grigoryeva who arranged strings for one of the pieces on the album, and Leah Marcu known from Israeli prog metallers Tillian.

On the new album there are some very talented musicians from the Norwegian. Fredrik Frøislie from among other Lingua Mortua actually drums on the album, and Bjørn Riis from Airbag plays guitar as only he can.  Holm-Lupo are quite simply thrilled to have Silje Huleboer onboard. Ole Øvstedal plays bass and guitar on Valor.

The forthcoming album has just been mastered by the very talented Morten Lund at Lunds Lyd.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6031 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*