Newsfeed

Plague Weaver: From the shores of Lake Ontario…..

Plague Weaver - Through The Sulphur Eyes

Mississauga is located in Southern Ontario, on Lake Ontario, near Canada’s largest city, Toronto, where the band Plague Weaver are residents. The band have released a new EP Through The Sulphur Eyes and now has a music video out for the track The Traveller.

Aiming to create black metal with a sickening atmosphere, the solo project of RM offers up the bleak video, which compliments the black metal it is set to, characterized by pounding, slow, dissonant riffs. Creator RM explains the EP as a whole

«The new EP is a continuation of work that began on our self-titled debut. It’s still black metal with elements of doom metal, but with a little bit of a different approach – more spoken words, more atmosphere and a guest solo in Unchained, recorded by Derryl Vi».

Follow up on the debut, self-titled release from last year, Through The Sulphur Eyes is blackened doom mixed with faster, melodic parts and fans will appreciate the consistency. There is more in the works from Plague Weaver, a full-length release has been hinted at, and the establishment of a live lineup for performances. The music is probably for fans of band such as For fans of Rotting Christ, Varathron, old Samael, Triptykon, Dissection, Creator RM.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5142 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*