Newsfeed

One Track Minds: Attacking your senses on all plains of awareness…..

One Track Minds - S.U.G.A.R.

The band One Track Minds states on Facebook, «We play melodies and noise». One Track Minds is a psychedelic rock and roll band from the icy fjords of Norway. The band has been playing together since 2015, and dropped their critically acclaimed debut album A Price To Be Paid in 2016.The band have just released the single S.U.G.A.R.

One Track Minds combines ear melting guitars with catchy 60s pop melodies and spins it into a modern context of sonic bliss. The band has been together for five years now and first released their critically acclaimed debut album A Price To Be Paid on Brygga Records in 2016. The record got much praise both nationally and internationally and the band has been relentlessly playing and working the last year or so on their second album.

The band draws its influences from all decades of music but has a notable leniency towards the classic 50s and 60s way of approaching songs as complete works of art in words and melody rather than just gimmicks and fleeting trends of fashion. The band draws heavily on the likes of The Velvet Underground, The Stooges, David Bowie, The MC5, The Rolling Stones, The Doors, The Electric Prunes, The Raveonettes and many more.

Their newest album coming later this year, and the listeners can expect a psychedelic rock tour de force attacking your senses on all plains of awareness. A cross between 60s girl groups meeting late 70s New York punk bathing in a seething lysergic fuzzed out guitar groove.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*