Newsfeed

The Reminiscence: Ricardo Brito with two fascinating music projects…..

The Reminiscence – Tomorrow Gone

The Reminiscence track I see You In Empty Spaces which will be part of the debut album Tomorrow’s Gone to be released May 1st. The nice cover art was created by André Coelho. He is a Porto based illustrator mainly working in comics, posters and music related matters.

The band states, «Thoughts from the past whispers in music…». The Reminiscence is the new solo project of Ricardo Brito founder of Urze De Lume and are from Lisbon. The track Entardece Em Mim (Dusk In Me) and the song is taken from the album As Árvores Estão Secas E Não Têm Folhas.

Urze de Lume represent a homage to the past. Strongly inspired by the Iberian tradition, their music aims to celebrate the roots which identify a people and bind them to their land. Their repertoire transmits the surviving soul of an era in which man and nature walked hand in hand, with respect for the land, the occult and its origins.

Link:
Facebook The Reminiscence

Link:
Facebook Urze De Lume

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*