Newsfeed

Lighbringer Of Sweden: A demon straight from hell has awoken…..

Lighbringer Of Sweden – Rise Of The Beast

Lightbringer Of Sweden is of course from Sweden and featuring Herbie Langhans of Avantasia and SinBreed. The band states, «The world as we know it, is coming to an end, there is a new creature that’s awoken, a demon straight from hell who is taking your soul, and give it to the devil himself».

The track Into The Light, is the fourth single from the upcoming debut album Rise Of The Beast from The Lightbringer Of Sweden.

All music & lyrics written and produced by Lars Eng, and the album was mixed and master by Ronny Milianowicz  at Studio Seven. Cover art by Isabell Sarstedt.

The Lightbringer Of Sweden was formed in 2017 by Lars Eng (Guitars). Soon after Jonas Andersson (Lead guitar), Johan Bergqvist (Bass, Trail of Murder, ex-M.ill.ion)  and Tobbe Jonsson (Drums) joined the band and the guys start the work on the debut album. In 2019 the vocalist Herbie Langhans (Avantasia, Firewind) joined the band and the lineup was complete. The track The Beast Inside Of Me,

Lars Eng states, «In the middle of 2017, I started to write music, the goal was to make an album close to my heart and make the music come out naturally. With other words I was searching for my musical roots. I started to listen to all my influences like Tobias Sammet, Kai Hansen, Adrian Smith, Leo Leoni, Wolf Hoffman and others and try to figure out what they do that catch my interest. With there music in my head I start to write riffs and melodies that recapped the feelings and the fire I felt when I listen to my role models. The working name for the project was ENGL then, like the amp I know, I still got the mail left where they approved, I use ENGL as a band/artist name». The track Skeleton,

«After the lyrics starts to come alive, I felt that this was something bigger and better than just a Metal album, and I started to see a totally new story and the things I wrote about related to each other. And I put the lyrics away for a while and started to write a story about the Devil (The Lightbringer) and his right hand Skeletor».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5142 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*