Newsfeed

Lonely Robot: With a full animated film….

Lonely Robots – Under Stars

The Lonely Robot project masterminded by producer, guitarist and singer/songwriter John Mitchell (Kino, Frost*, Arena, It Bites), is currently finishing work on their fourth full-length album due out later this Summer.

During the campaign for their acclaimed last album Under Stars, a full animated film was created by Crystal Spotlight and screened at two very special cinema events in the UK. Now the full visual accompaniment is available to stream, and you can watch it now here.

Quoted by a music lover about the animated film «I am speechless. Just such an excellent overwhelming experience. And a perfect ending. I’ve loved the album since it was released about this time last year. So great to see the film and experience it again. Thanks!».

John Mitchell comments: «It has always been an ambition of mine to have a full length visual accompaniment alongside an album of music I have written. With Under Stars and the help of Miles at Crystal Spotlight, this dream was finally realized last year. I’m very proud of the results and I’d like to thank Miles for all his hard work and patience in bringing this to fruition. I hope you enjoy it».

Under Stars’ featured drums by long-time collaborator Craig Blundell (Steven Wilson, Steve Hackett), plus bass contributions from Steve Vantsis (Fish). All other instrumentation on the album was performed by Mitchell himself.

John Mitchell comments of the album: «It is the final part in the astronaut trilogy, and was recorded over an intensive month and a half period. This time I wanted to reference my love of 80s synthwave pop a little more – so beware the 808! The title is derived from the belief that we as humans spend far too much time not noticing the beauty around us and far too much time tethered to technology».

John Mitchell is a man with a rich musical heritage and history – from musician and vocalist, to songwriter and producer. With bands like Arena, Frost*, Kino, It Bites and Lonely Robot, to name but a few, Mitchell has left his mark on the current progressive rock scene and has been involved in dozens of recordings. He is also a respected producer & mixer, running Outhouse Studios in the UK and working with artists as diverse as You Me At Six, Enter Shikari, Alter Bridge, Asia, Don Broco, Funeral For A Friend, McFly & much more.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5117 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*