Newsfeed

Ravenlight: Blending strong atmosphere and sing along choruses…..

Ravenlight - Project Genesis

Irish Symphonic Power Metal band Ravenlight was formed in January 2018 by Rebecca Feeney and John Connor. Now Ravenlight are set to release their debut full-length Project Genesis on June 26th 2020 via Novus Records. The track Wild Hunt,

2018 saw Ravenlight releasing their debut single in March which preceded their first 4 track EP End Of The World in September. The success of the EP opened up many new opportunities for the band, such as a number of shows across Ireland including a show supporting Swedish Progressive Metal legends Evergrey. The track The Circle,

With the band building momentum and growing a strong reputation across Ireland, the band went to work putting together their debut album Project Genesis which showcases their talent of blending strong atmosphere, sing along choruses as well as blistering speed and technical performances while telling stories of beginnings, endings, fear and hope. The track Words Unspoken,

Line-up: Rebecca Feeney – Vocals, John Connor – Guitars/Keyboards and Michał Bugajski – Drums.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7230 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*