Newsfeed

AmuZeum: A vast array of influences…..

AmuZeum – New Beginnings

Los Angeles was originally called Los Angeles, El Pueblo De La Reyna De Los Angeles (City Of The Queen Of The Angels). The band AmuZeum is from Los Angeles and their fans think the music is royal and heavenly. AmuZeum plays in the spirit of….Yes …Rush…Genesis..ELP…Gentle Giant…Jethro Tull. Their new album is entitled New Beginning. The album is produced by the band, but well-known Billy Sherwood do the mixing. New Beginning is mastered by Mike Bozzi at Bernie Grundman Mastering. The track The Challenge,

AmuZeum came to be in the year of 2018, and all five members had crossed paths many times through the years playing in different bands like Mars Hollow, Ten Jinn, Gabble Ratchet, and Heliopolis. All of which had various degrees of success. While the foundation of the music is based on progressive rock, each member brings a unique style, a vast array of influences and skillful songwriting chops.

Nice sonic landscapes, interwoven melodies, soaring harmonies, dynamic rhythms, and insightful moving lyrics all combine to create a tapestry to engage the listener and compel them to embark on a journey ……..destination unknown !! Actually the very clever multi-instrumentalist Mark Wickliffe from the very good band Ten Jinn is member og AmuZeum. The track Carousel,

AmuZeum is environmentally conscious and does its utmost to minimize pollution. Permafrost applaud s such behavior. The New Beginning album packaging is made from recyclable and post-consumer recycled materials. The inks used in printing is vegetable-based making them more biodegradable than traditional petroleum-based inks. The re-sealable crystal clear eco-bag, which we use instead of cello wrapping and shrink wrapping, are made from acid-free, 10% post-consumer recycled plastic.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*