Newsfeed

At First: Information overload and losing touch with reality…..

At First - Come Get Your Entertainmen

In the current time of home isolation alternative metal band At First has released their video clip for the song Come Get Your Entertainmen, a track about information overload and losing touch with reality. Come Get Your Entertainment is taken from the debut album Deadline.

Jamie Jochems is the lead-singer At First «Come Get Your Entertainment is about the constant stream of information we process every day and the numbing effect entertainment can have on us. Especially in times like these we think it’s important to limit ourselves to trustworthy resources of information, to not lose touch with reality and to maintain in contact with others, even though it’s at distance».

At First is one of these band that really like to pushes the boundaries of alternative rock and metal and shows broad influences. Influences that vary from Rage Against The Machine to Alter Bridge and Halestorm to Northlane. Those boundaries are often broken with modern, complex compositions where growling riffs are accompanied by alternate grooves. With a variety of sounds and singing styles, At First tells a story that will keep you interested every second.

At First has shared the stage with acts such as Bring Me The Horizon, Textures, The Royal and Dool. Their energetic live performance and no-nonsense mentality has lead At First to win several band contests and play at festivals and venues like AFAS Live, Breda Barst and PAARD The Hague.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*