Newsfeed

Nameless Theory: Summarizes the 7 years we have as a band…..

Nameless Theory - Into The Void

Nameless Theory states, «This theory is all about energy, sweat, aggression, emotion and guilt. To all of you who are willing to face the ghosts of yourselves: Welcome to the Theory».

Hailing from Portugal, the music from Nameless Theory is a crossover between several metal genres and their goal is to thrill their audience in an environment full of energy and emotion. On September 2018 they entered Ultrasound Studios in Moita, Portugal to work with producers Igor Azougado (Shivers) on their debut album Into the Void released some weeks ago. The track Ghosts,

The band comments on the new record: «This record summarizes the 7 years we have as a band. It features songs we wrote in our early days ans well as songs more recent, going through a wide range of influences. The concept of the record is around thoughts, feelings and emotions. It dwells in anger, loneliness, sorrow, depression, anxiety but it also adds elements of hope and unity. With this record we want the audience to connect with us and to relate with our message. It is a record born out of years of sweat, passion and guilt and we hope to get our message through». The track Illumination,

Line-up: Pedro Piedade (Vocals), Márcio Júnior (Bass), André Marques (Guitar) and Igor Pedroso (Drums).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*