Newsfeed

Féleth: Transcends the traditional limits of the genre…..

The Northern Lights city is a beautiful nickname for a city, and the city with that honor is the Norwegian city of Alta. Far above the Arctic Circle lies Alta, there’s a rumbling of brutality shaking the earth from a young, dynamic metal quintet known as Féleth. The track Arise,

Creating heavy, melodic assaults, that transcends the traditional limits of the genre, these great northern Norwegians, are taking their influences of death metal, thrash, deathcore, rock and even elements of Jazz to unleash to the world their debut album Depravity due out via DeadPop Records on May 22, 2020. 

The album was mixed and mastered by death metal legend, Christian Donaldson (Cryptopsy, Shadow of Intent, The Agonist, Beyond Creation) at The Grid Productions. The album also features guest vocals from hometown hero, singer / songwriter Petter Carlsen. The track Pestilence,

Lyrically the album pulls away from traditional death metal tropes, to also criticize capitalism, pollution, fake news and the depravity of humanity at large. Musically, the full length features beautiful melodic leads, heavy chugging guitars, bass solo’s, fast intricate drum work and the huge vocal range from the lead vocalist, Espen Dagenborg.

The album is for fans of Sylosis, Dying Fetus, Cryptopsy, Archspire, Shadow Of Intent, Cattle Decapitation.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5142 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*