Newsfeed

City Of Souls: With a rapidly growing fan base

City Of Souls call themselves Auckland City Night Music and their new album is entitled Synaeshesia and will be released tomrrow, and here is the track Shimmer,

One of New Zealand’s most reputable acts, City Of Souls was formed in August 2015 by guitarists Trajan Schwencke (Cold By Winter, In Dread Response) and Steve Boag (In Dread Response, Blacklistt). Vocalist Richie Simpson (New Way Home) found their existing tracks immediately captivating and joined the band. Guitarist Marcus Powell (founding member of multi-platinum bands Blindspott and Blacklistt) then joined, and the line-up was complete with Daniel Insley on Bass (Solstate) and Drummer Corey Friedlander (In Dread Response, 8 Foot Sativa). The track Cruelty,

The band’s new album Synnaesthesia is out on May 1, 2020. Produced, engineered and mixed by Forrester Savell (Sikth, Karnivool, SkyHarbor, Animals As Leaders, Shihad) the recording is a sprawling cinematic experience, equal parts heavy and lush. Different flavors emerging with the newer tracks as the band have grown and begun writing together, touring across Australia and New Zealand, as well as collectively sharing stages with bands including Deftones, Devin Townsend, Meshuggah, Slipknot, Architects, Machine Head, Bring Me The Horizon, Stone Sour, Suicidal Tendencies, Sublime, Monuments, Skyharbor and many more.

The credentials are strong in this band going back over 20 years in the Auckland hardcore, post hardcore, prog and metal scenes. However, arriving at a new more mature sound, deeper influences and a crystallized vision of what to bring to the world they’ve set themselves firmly apart from their previous exploits.

All lining up perfectly for an album on May 1st 2020, Synaesthesia has had 6 of the 15 songs released to a rapidly growing fan base, rotation on the biggest rock radio station in the country The Rock FM, Triple J In Oz, as well as one of the videos for Water winning best music video at The International Film Festival North Hollywood.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5142 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*