Newsfeed

Kristoffer Gildenlöw: Fantastic musician with great music…..

Kristoffer Gildenlöw - Homebound

Kristoffer Gildenlöw is a Swedish musician and singer-songwriter, best known for being the bassist of Swedish progressive rock band Pain Of Salvation. Kristoffer Gildenlöw studied piano, drums, double bass, guitar, classical vocals and music design at Karlskoga Folkhögskola KM-Studios in Karlskoga, Sweden. Ha also member of the Dutch band Kayak and band as Dark Suns and Dial. 

Gildenlöw latest work is his solo album Homebound.  He states, «Due to current circumstances, we have made the decision to postpone the official release of Homebound until after the summer. We’re really sorry about this but there is no other way around this at the moment. Stay put for more information». The track Like Father, Like Son,

«Presenting all guest musicians who put their personal fingerprint on my album Homebound. Couldn’t have done it without them! ».

Ola Sjönneby – Brass

Dirk Bruinenberg – Drums

Jeroen Molenaar – Drums

Paul Coenradie – Guitar Solo

Marcel Singor – Guitar Solo

Fredrik Hermansson – Piano

Joris Lindner – Hammond Organ

Anne Bakker – Violin

Maaike Peterse – Cello

Erna auf der Haar – Backing Vocals

Jan Willem Ketelaers – Backing Vocals

The track Holy Ground,

Kristoffer Gildenlöw has recorded and toured with number of great bands and artist over the past 25 years, including Pain of Salvation, Neal Morse, Kayak, For All We Know, Damian Wilson, Mr Fastfinger and many more.

In 2003, Kristoffer Gildenlöw left Sweden to reside in The Netherlands. In 2006, after 11 years together, Kristoffer Gildenlöw split ways with Pain Of Salvation and spent the next six years focusing on creating his first solo album. But he also remained active in the music scene, recording bass, double bass, cello and vocals for various artists and bands all over the world. In addition to studio recordings, Kristoffer Gildenlöw is in high demand for his bass skills as a session musician for live performances and touring. As session musician from 1995 until present day, Kristoffer Gildenlöw has performed on over thirty studio recordings of many prominent artists and bands and alongside his own career, Kristoffer Gildenlöw is still an active session musician.

Link:
Homepage

Om Ulf Backstrøm (5231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*