Newsfeed

The Moon And The Nightspirit: With surprising stylistic recalibration…..

The Moon And The Nightspirit – Aether

The Moon And The Nightspirit is in all manner an active band and their 7th album entitled Aether will be released on 19th June by Prophecy Productions, That album is meant to be a heavenly folk journey to find the Divine Essence of the soul.

Throughout its 17 years of existence, Hungarian duo The Moon And The Nightspirit not once failed to enthrall lovers of mythical folk music. With traces of paganism and tribalism, the pair has existed in its very own fairytale world throughout six albums and countless intense live shows on international stages – but now, it was time for them to readjust their approach. The track Kaputlan Kapukon Át,

Their new full-length Aether Mihály Szabó refers to a surprising stylistic recalibration during songwriting – for whereas so far, singer Ágnes Tóth ‘ voice has been front and center, the two-piece now nicely balances the female and male sides of its musical entity.

Consequently, The Moon And The Nightspirit are as flamboyant as they have ever been. As forerunners of a new generation of heavenly folk music that takes its cues from Dead Can Dance as much as its immediate surroundings, they filter their time-honored mixture of richly layered sounds, shamanistic periods through masculine powers, maintaining both their graceful delicacy and peerless inventiveness.

With added focus on harsh vocals, Aether seems not only impeccably executed – arranged with the group’s fabled passion and virtuosity – but also makes good on the promise of Metanoia: If its predecessor rekindled an inner flame, we are now faced with a glaring fire that lights our way on a journey through the Gateless Gates to the source of creation to find the Divine essence of the soul, to remember our Great Cosmic Unity and oneness …”

Aether is available as Digipak CD, gatefold LP (black, ltd. transparent violet) and 2CD box set incl. Digipak CD, 4-track bonus CD (one alternate album track, three live recordings), mini poster and two postcards, one of which is hand-signed and numbered (500 copies available).

Link:
Facebook
Homepage

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*