Newsfeed

Breaking The Silent: Fast beats, melodic shredding and creative power vocals.

Breaking The Silent - Breaking The Silent

The band states, «Breaking The Silent is a Thrash Metal band hailing from Edmonton, Alberta. These passionate thrashers thrive on bringing back the good old school thrash : Fast beats, melodic shredding and creative power vocals!».

Their sound sets the bar high with some larger-than-life guitar hooks, and a wall of sound consisting of monolithic drum blasts and edgy vocals. The bands roaring sonic assault may remind you of icons such as Metallica, Anthrax or Slayer, but the sound of this group also embraces a more contemporary twist. From epic soundscapes, to twin guitar solos and frantic rhythm sections, anything goes. The track Cry Of Fear,

The Canadian outfit set out to bring a punchy, modern sound to their classic influences, creating a distinctive and one-of-a-kind formula, which feels timeless, yet innovative at the same time. The group marked their debut with a new EP, featuring 3 original songs: Thou Shall Rise, Cry Of Fear and Sacrifice Of Mind. Each song showcases a different side to the band’s attitude, although they are consistent and well-suited to building an exciting set list for the EP.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*