Newsfeed

Dawnwalker: A cast of collaborators was assembled across the UK

Dawnwalker - Crestfallen

Digitized with Negative Lab Pro v2.1.2

Crestfallen is the official Isolation video from Dawnwalker. The band states, «We made an EP from home, sending each other our parts over the internet. The resulting collection of songs is the Crestfallen EP, out now!». Dawnwalker are an experimental metal band from London, England, featuring a revolving cast of players and led by songwriter Mark Norgate. Their music blends the modern progressive metal of Opeth and Tool with the melodic folk and progressive rock influences of 1970s heroes King Crimson and Comus.

While the world is stuck indoors in self-isolation, all plans for gigs and recordings were cancelled, so Dawnwalker decided to create something new by whatever means they had available. A cast of collaborators was assembled across the UK – featuring members of Sacred Son, Pijn, Metasoma and Gold Baby – sending their parts back and forth via the internet to create the Crestfallen EP.

These six tracks of fresh, bombastic post-metal were recorded in various home studios which ranged from the makeshift to the professional – and even included recordings made on an iPhone’s inbuilt microphone. The various pieces were then masterfully reassembled and mixed by Wayne Adams at Bear Bites Horse studios in East London, UK. The resulting EP is a fresh blast of progressive metal inspired by the new growth of spring.

Line-up: Mark Norgate – Vocals, Guitars, Synths, Dane Cross – Bass, Matteo Bianciotto – Guitars, Stuart Gardham – Guitars, Chris Allan – Drums, Sian Alex – Vocals, Flute, Hugo Terva – Percussion, Moin Hussain – Bass and Robin Melinda Koob – Vocals.

Link:
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*