Newsfeed

Burn Damage: A voyage outside of body…..

Burn Damage - Downward Passage

Burn Demage deliver Death/Groove Metal from Lisbon, Portugal! Downward Passage is their debut EP and here are the track Vortex,

Burn Damage have been burning stages and spreading damage since 2008. Burn Damage never held themselves back in what made them recognizable across the Portuguese metal scene: a fast-paced wall of sound that makes the mosh pit spread like fire! Burn Damage is a female-fronted death/groove quartet originally founded in Lisbon, Portugal.

Downward Passage is the first of a trilogy of EPs to be released during 2020. The descent chaos into a limbo, the rotting permanence and an unpromised ascension, Downward Passage is the beginning of a soul projection interpretation, a voyage outside of body, looking for answers and purpose from life and death. The first part is all about the descent, each lyric is a different interpretation of the chaos around it and the unknown terrors waiting in the bottom. Still to be unveiled, the arrival at the limbo, the dealing of many questions and the acceptance (or not) of the answers provided. It will determinate the importance of the ascension to self and how much the reality will be affected.

Line-up: Inês Freitas – Vocals, Alexandre Grácio – Drums, Ivo Durães – Guitar and Rui Luís – Bass

The band states, «A little insight in of what was like recording our next EP Downward Passage!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*