Newsfeed

American Terror: Blending metal, punk, and hard rock…..

American Terror - Influencer

Very soon the band American Terror will releases their debut album Influencer and their fans will probably be very happy and enthusiastic?!

American Terror was formed in early 2019 with a vision by vocalist Brad Cox to create a band with an aggressive, unique sound, blending metal, punk, and hard rock. Brad Cox teamed up with longtime friend and guitarist Pat Valley to get the new project off the ground. Completing the line-up is drummer Rob Hammersmith (SkidRow), bassist Murphy Karges (Sugar Ray), and DJ Soulman (Phunk Junkeez). The track She`s A Bitch,

With the band’s lineup in place, they set out to assemble a team to help with their launch. Brad Cox reached out to legendary producer Mike Clink (Guns N’ Roses, Megadeth, Metallica). The two of them have collaborated on numerous projects and have a publishing & music company, Black Paw Music. Mike’s enthusiasm after hearing the EP led to an introduction to Thom Hazaert at EMP Label Group (co- founded by Megadeth bassist David Ellefson), and three weeks later, a deal was signed. The track Judgement,

A soft release of their first EP in the Summer of 2019 was followed by singles in the Spring of 2020. Momentum built quickly with features on Spotify’s editorial and algorithmic playlists, and many YouTune views.

With the momentum leading up to their first full-length release and the world on lockdown due to Covid-19, American Terror decided to focus on tracking new material and shaping their sound. According to Brad Cox, «the band elevated the project to a new level and truly found their identity».

The American Terror story is still being written and the band is excited for the next chapter!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*