Newsfeed

Abhorrent: Finally new album from Chilean band…..

Abhorrent - Katabasis

Thrash/Death Metal Band Abhorrent have released the album Katabasis some weeks ago. That album is Abhorrent’s third and it was released nine years after the last release entitled Heridas.

Abhorrent was born in 1987 with the Ayala’s brothers (Richard and Carlos), Luis Mella, Luis Rojas and Lulo like the first line-up but originally under the name of Accurst, with the first live show and after some changes Lulo left the band and is replaced with Michel Garrido, but Garrido finally left the band and is replaced with Oliver Vergara. With this line up and after some shows the band change their name to Abhorrent. The track Human Infection,

Abhorrent was one active band in the old Thrash Chilean Scene, playing lot of shows in the Santiago Mithical Place Sala Lautaro with band like Atomic Aggressor, Death Yell, Sadism, Torturer among others. With some changes in line-up, the band recorded and edited an ADV-Tape only with instrumental tracks that was distributed in a little quantity only for fans and some Abhorrent’s followers, the result began with the process of record their first official Demo titled Christianicide.

In 1996 the first full-length was recorded (Start Point) showed a new style for Abhorrent with a Aggressive Technicall Thrash. With a long time in silence Abhorrent give two new productions between 2011-2013 their second Full Lenght Heridas and History of the World’s End a compilation under the Chinese Label Area Death.

In 2018 Fredy Ayala is recruited like a new drummer and begins with the process of creation and recording for their last and more new production Kathabasis in this time under Australis Records.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*