Newsfeed

BufferState: With very good video clip…..

BufferState - Archean

Yesterday Belgian Stoner/Progressive/ Metal/Rock band BufferState releases its very first music video Archean. Such an event is often a milestone for a band and Bufferstate is no exception. Probably very, very satisfied now.

The BufferState band describes themselves as, «Freebooters on stellar intercourse between post, grunge and metal. In this chaos of colliding forces you’ll feel a weirding calm one moment, jacking thrust the next. They are coming. To release their first load of songs all over you».

BufferState is from Ghent and two years ago they released their debut Ep Antrop and the above mentioned track Archean is taken from Antrop. This video clip that seems tailored to the corona lockdown. Around the more than six-minute epic, screenwriter director Josse De Maesschalck (aka Madness) built a story of a man who lives in a small house in line with his cat.

On the other side of the street, loving couples find comfort with each other. Small signs of affection that our protagonist watches from his window as he becomes increasingly introverted. Peter Glas’s expressive voice, supported by the instruments, showcases this lonely man’s growing hatred of people in an incredibly nice way. Very good music and video indeed.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*