Newsfeed

Kalmo: Sucked into the evil vortex…..

Kalmo - Demoni

Kalmo is a Finnish doom metal band with lyrics in their native language, and they released its debut EP Demoni ten days ago.They get their inspiration from the world around us, the seen and unseen world. Kalmo sees the future being pure darkness. Everything will be sucked into the evil vortex of dark void. The despair is to conquer the humanity. Songs of Kalmo are about that last path us to take and the end that waits.The track Twinkle,

Kalmo is from the twisted dark dungeons rises a murmurous tone of mutilated psalm. Echoing from the dust of scorched ground to the blackened sky. Disappearing slowly into the void.

Kalmo has produced a song and a music video for one of the best-known lullabies with transformed lyrics. This known song has gained a maimed form. The original impeccable shape has been violated and abused to serve darkness. All the beauty, all the peace, all the innocence has been ripped out from the body, twisted, broken and attached back to a transmuted cadaver. This is a Kalmo’s contribution to COVID-19 dark canticles. The track Mustaa (Black),

A dark creature was born in the darkness. This demon has grown out of its infancy. Spreading its wings. Ready for the evident end of humankind. Ready to explore all the horrors and burning agony on the way to the doom. Kalmo (cadaver in English) is a Finnish one-man doom metal project. Kalmo is raw, dark, brutal and experimental doom metal. Music is done with true blackened heart. It opens gates to hidden emotions of a metal lady or lad. It is one of a kind. It is DYI and unique.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*