Newsfeed

In Virtue: Embarks on a journey of self-forgiveness…..

In Virtue - Where The Edges Meet

Embrace The Horror was In Virtue second album, and this music came eight years ago. Now later this year finally the progressive power metal band are back with their album Age Of Legends. As a taster you can listen to the track Where The Edges Meet,

«Where The Edges Meet is the place where two worlds diverge – it’s the division between generations, the fault line that separates otherwise kindred souls and creates conflict where there was unity. It’s a time of upheaval and unrest that pits us against each other when really, the only way forward is always together».

«We shot this video on a rooftop in the middle of downtown Los Angeles, long before the Coronavirus struck and forced us all to become isolated recluses – but also to re-evaluate our reliance on each other. The view from up there really highlights both the divisions and the collective spirit of mankind, and provides a refreshing perspective in the face of a dangerous pandemic where we all feel so alone».

In Virtue is a hook-heavy modern metal band fronted by Gear Gods editor-in-chief Trey Xavier. Following up their highly acclaimed cover of Billie Eilish’s No Time To Die with coverage from outlets such as Alt Press, iHeartRadio, Metal Injection, and Germany’s Impericon, their new music video for Where The Edges Meet is the second single from their forthcoming album Age of Legend, due out this year. The album follows the story of a modern-day Sisyphus character who decides his punishment of pushing a boulder up a hill for eternity has come to an end, and he embarks on a journey of self-forgiveness.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*