Newsfeed

Sickning Horror: With top-notch production…..

Sickning Horror – Chaos Revamped

Sickening Horror is a Technical Death Metal from Greece. On June 29th Sickening Horror will release its long awaited 4th studio album Chaos Revamped through Pathologically Explicit Recordings. The new album is recorded at Ignite Music Studio in Athens and mixed/mastered at Soundlodge Recording in Germany by Jörg Uken (God Dethroned, Suicidal Angels, Anvil etc) the production is top-notch making a huge improvement to the sound of the band. The track Outburst,

With a new line-up and a new found energy the new album has a more old-school, straight-forward, thrashy approach blending with the primary technical Death Metal style that the band is known for. Influenced by the masters Death, Cannibal Corpse, Slayer, the songs are catchy full of hooks and aggression. 

This will create the perfect vibe for the intense live shows the band always delivers. Since its inception in 2002 the band has performed on stage excessively and has toured all over Europe as well as in Russia. As for the lyrical themes, they deal with personal issues, introspection, self-transcendence usually presented in a metaphorical or surreal way.

Line-up: George Antipatis – vocals, guitar, Vasilis Antipatis – drums and Orestis Ntomis – bass. Sickening Horror was created on January 2002 in Athens, Greece.

The band’s style is primarily technical Death Metal but combined with many progressive elements and melodic textures. With each album, the purpose is always to push limits and explore new territories and sounds. The lyrical themes deal with personal issues, introspection, self-transcendence usually presented in a metaphorical or surreal way. So far the band has released 3 albums on various labels and has performed live shows all over Europe as well as in Russia. Playing live is one of the strongest features of the band as it is known for its intense and energetic shows and it’s always looking for the next gig.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*