Newsfeed

Cryptonight: Refers to the action or process of cleansing…..

Cryptonight - Abstersion

Toronto djoom duo Cryptonight are sharing with fans their latest lyric video for their track Abstersion in support of their debut album Black Ritual” released this past April.

Cryptonight’s song Abstertion (the title of which refers to the action or process of cleansing) is an unnerving experience, and also a bone-smashing one. Stripped-down and primeval in its sensations, it pounds with crushing drum blows and near-atonal chords, the combined effect of which is something like a series of meteor impacts on granite monoliths. Interspersed with those titanic detonations are sharp bursts of dissonant shrieking tones — and the vocals themselves have a screeching, nerve-abrading quality (sometimes paired with malevolent roaring).

Aiming to capture listeners in a very haunting manner, the debut album The Black Ritual evokes horror and malice in every riff and melody. All of the music on the full-length was recorded on an eight-string guitar tuned to Eb and is inspired by actual vivid nightmares experienced by members of Cryptonight at various points in their lives. It also includes references from games such as Bloodborne, Resident Evil, Final Fantasy and Diablo.

The band shares their thoughts on the release, «We each picked recurring nightmares that made an impression on us and put them together into a story about a dream world. Fans can expect this album to have a sequel, and to continue into the unforeseen future. Our lyrics are literally us telling stories of what happened in our personal nightmares, as descriptively as possible. It’s a collaboration of everything we love together into one sound to make for a deadly recipe. Dark and nightmarish whilst leaving an ambient and serene linger».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*