Newsfeed

Outshine: First step towards the darker version…..

Outshine - Nighcall

Outshine delivers Dark, Melodic, Gothic Metal from Gothenburg, Sweden, and Nighcall is their latest song. The melancholy and gloomy single Nightcall marks the first step towards the darker version of Outshine. Fans of noir & melancholy movies and styles from the 1980s would probably find Nightcall as a perfect fit to start the new era. The original song by Kavinsky is featured in the iconic movie “Drive” with Ryan Gosling. The single is the first step towards a new album set to be released in 2020.

The style is more of old school Sisters Of Mercy / Type O Negative with some Paradise Lost / Tiamat vibes to it. Dark, melancholy, heavy, groovy with some gothic vibes to it. Hailing from Gothenburg, Sweden, Outshine have had some real rough years with authorities, band members, cancelled albums and just plain bad luck. After founder and guitarist Jimmy Boman took over the vocals, the band spent the last year crafting a new sound and pursuing a darker style. The one year old track Love Is Dead,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*