Newsfeed

Edge Of Chaos: Bringing old school metal with a new-school twist…..

Edge Of Chaos - A Man Called Martyr

All Norwegian children learn at school that Leiv Erikson discovered Vinland and the United States 1000 years ago, and we are very proud of it! When I as a Norwegian discover a band from the city of Vinland I become curious. Edge Of Chaos is from Vinland an is a groove metal band but must not be confused with the other heavy metal/shred band Edge Of Chaos also from US. Some time ago groove metal band Edge Of Chaos released its debut album A Man Called Martyr. The track Sturm Und Rauch,

After meeting in 2015, Jon Blair (drums) and Frank Birkner (Guitar and vocals) brought DJ Hill (Bass) into the fold. With the addition of Greg Henderson (Guitars), the line-up was set, and they’re bringing old school metal with a new-school twist under the moniker Reckless X. The track Countdown: Asphyxia

After a change in direction, Edge Of Chaos felt it was best to switch their name. Their debut album A Man Called Martyr was recorded at Big Sexy Studios, and mixed/mastered by the bands own musician Frank Birkner. The track Kosm,

Edge Of Chaos stated some weeks ago, «Everything’s been cancelled, and the world’s crazy right now. What better time to listen to some new heavy metal? We’ve decided to release our album a day early on Bandcamp!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*