Newsfeed

Kansas: The band firing on all cylinders…..

Kansas - The Absence Of Presence

Kansas America’s legendary progressive rock band, has released another new song and music video for their song Jets Overhead taken from the band’s highly anticipated new studio album The Absence Of Presence out June 26, 2020 through Inside Out Music.

«Jets Overhead has become one of my favorite songs on the album», says Kansas guitarist Zak Rizvi, who wrote the music for the song. «Tom Brislin wrote some fantastic lyrics, David Ragsdale’s violin solo is absolutely smoking, and Ronnie Platt nailed the vocals». The track Memories Down The Line,

Lead vocalist Ronnie Plattstates, «The Absence of Presence shows the band firing on all cylinders!». The album will be released by Inside Out Music, features nine all new tracks written by the band, produced by Zak Rizvi, and co-produced by Phil Ehart and Richard Williams. Kansas’s signature sound is unmistakable throughout. The album showcases Ronnie Platt’s towering vocals, David Ragsdale’s searing violin, Tom Brislin’s dazzling keyboards, Williams and Rizvi’s electrifying guitar riffs, Ehart’s powerful drums, and Billy Greer’s rocking bass.In April they released the song and music video for Throwing Mountains,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*