Newsfeed

Velvet Ocean: The sole purpose of their lives…..

Velvet Ocean - Purposes And Promises

Purposes And Promises, the debut album of Oulu-based Velvet Ocean offers atmospheric and emotionally charged songs. The line-up: Riitu Ronkainen • Vocals, Jarkko Jake Ronkainen • Guitar, Vocals, Jani Lehtinen • Guitar, Tuomas Vesa • Bass, Jami Alaverronen • Synths, Arto Alikoski • Cello and Bastian Schallschmidt • Drums.

Velvet Ocean believe that music is a connection between their own feelings and the outside world, and that is why their compositions tell stories about things that have happened in their personal lives. The music style of Velvet Ocean is basically derived from all the music the couple has ever listened to, and also incorporates influences from genres other than Metal music. The track Elysian Field,

Velvet Ocean stands out with a very good production and the music are both accessible and with much charm and aggression and also with softness to make the music dynamic. Riitu Ronkainen have a good and emotional voice and the bass is very good and varied and all band members contribute with their instruments. The songs are romantic and straightforward but the addition of enthusiasm, joy of performing and freshness make the music catchy and well worth listening to. The track It`s So Hard,

Purposes And Promises was handed over to Johan Örnborg and Jens Bogren for mixing and mastering at the well-known Fascination Street Studios. The title of the album describes the motivation of the Ronkainens behind the album project. It has been the sole purpose of their lives for the last few years, says Jake Ronkainen, and the promise they made to complete it has held the project together throughout the hard work period.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*