Newsfeed

Rick Wakeman & The English Rock Ensemble: Return to Wakeman Prog….

Rick Wakeman & The English Rock Ensemble - The Red Planet

Rick Wakeman has turned 71, but the joy of making new music has obviously not disappeared. The album Red Planet will be released in four days and contains eight instrumental tracks. Red Planet is Wakeman`s 79th studio album!

The album features 8 newly composed pieces, especially for this project, and actually harks back to Wakeman’s critically acclaimed debut album The Six Wives Of Henry VIII where there were 6 heavy keyboard pieces based around a central subject matter. It is a serious return to Wakeman Prog…

On Red Planet Wakeman has been in the stock and brought out his favorite analog keyboards along with his latest keyboards. He have also basically used the same formula he use the same composing formula he used 47 years ago on Six Wives Of Henry The VIII.

Rick Wakeman is a keyboard- virtuoso and author.  As a band member he played in The Strawbs and Yes and has been prolific as a solo artist. He has seen his sons Adam Wakeman and Oliver Wakeman follow him as keyboard wizards on the progressive landscape.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*