Newsfeed

Caligula’s Horse: A leading light in contemporary progressive metal…..

Caligula’s Horse - Oceanrise

Dale Prinsse comments: «Oceanrise frames life’s triumphs by celebrating the legacy we each leave behind in death. This was the first song written for the album, and represents Caligula’s Horse in a dynamic, colorful, and uplifting way. Performing in this music video was incredibly fun and full of smiles. The filming coalesced with the day we released our fifth album Rise Radiant, and the first time the band had seen each other in person for many months».

Lyrics:

Weaver, wait

Beg the illness

Plead for stillness where the mountain’s made

 

Run, you always run

Like you need disaster

Was it fate you’re after?

 

You run, you always run

Flee your fate to find it

Run

Precious nothing

There’s no heaven here

 

There’s your ocean rise

A legacy in living

A promise in an ending, triumphant

Your ocean rise

Setting sun

The desert cannot drown the water

Be the flood, be the ocean

 

Weave away

Standing still is for the fearless

You were learning to run

 

To burning lungs, death came as an ocean

One with her wild devotion

It’s done

The fight was won,

but foam and fury’s in our blood

So run, just like you always run

The desert cannot drown the flood

 

It’s your ocean rise

A legacy in living

A promise in an ending, triumphant

Your ocean rise

Setting sun

The desert cannot drown the water

Be the flood, be the ocean

 

We rise into the epitaph,

an end to measure man

We rise,

here where the body shapes the mountain where you stand

The ocean rises alive

 

It’s your ocean rise

A legacy in living

A promise in an ending, triumphant

Your ocean rise

Setting sun

The desert cannot drown the water

Be the flood, be the ocean

Caligula’s Horse, hailing from Brisbane, Australia, a leading light in contemporary progressive metal worldwide, released their fifth studio album Rise Radiant recently. Produced by the group’s Sam Vallen, and mixed by Jens Bogren (Opeth, Devin Townsend Project, Leprous), the record is their most focused and potent artistic statement to date. Listen to the album’s most recent single Valkyrie here:

The band are also celebrating their highest chart positions yet, including hitting number 23 in the Australian charts. Watch the band discuss what sets Rise Radian’ out from their previous records here:

The video for Slow Violence, directed and produced by the band’s own Adrian Goleby & Dale Prinsse.

You can also go behind the scenes with the band on the filming of Slow Violence here:

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*