Newsfeed

Simplefast: Kept themselves busy……

Simplefast – The Liar`s Truth / Nero Reborn

It’s been a tough time in recent months but Greek modern metal group Simplefast have kept themselves busy backing up the release of their latest album Eternal with two video releases. First up was the official video for the dynamic track The Liar’s Truth and this was quickly followed by the excellent lyrics video for Nero Reborn.

Eternal is the second full-length album release from the Greek metal band, Simplefast. After 3 years since their last release Apocalypse, Simplefast have returned with heavier and faster songs and a very good production. The album is also the first work to feature the new singer in the group Yiannis Voulgaropoulos. Eternal was mixed by Simplefast and Markos Samaras at Wudsound Studios in Athens, Greece and mastered by Jay Maas in Boston, USA.

The 8 tracks which make up Eternal are for heavy metal and thrash metal listeners, moreover they combine elements for a more modern metal sound. These are characterized by melodic and growly vocals with groovy drums and bass and a guitar duo, with smashing riffs, sharp solos and melodies filling the space. In their humble opinion, Simplefast consider the album, the Magnum Opus of the band.

Simplefast have played until now as a support act to some well-known bands such as the American metal band Defeater and to the Greek metal bands Bio-Cancer, Chronosphere, Exarsis and Sonata Antartika.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*