Newsfeed

Likholmen: Med et mystisk fascinerende sound…..

Likholmen - Kraken

For to dager siden slapp bandet Likholmen sin tredje skive Evigferd som kommer på dobbel vinyl hvor også 2016 EP-en er med. Likholmen har et sound som er rimelig mystisk og herlig mørkt men også vibber som er skjøre og svært vakre til tider. Også kontrasten mellom Ingeborg Oktobers klare og finslepne stemme og den røffe manns vokal fra Stefan Sundstrøm gjør at lytteren fort blir konsentrert og interessert. Låten Kraken fra album Evigferd

Evigferd er et variert album hvor det veksles mellom rimelig rytmisk legerte låter og nedstrippede viser. I tillegg så er det flust med til dels lekre detaljer som for eksempel en utstrakt bruk av meget god og velfungerende koring. Skiva byr også på varierte stemninger og tekstene er det også lagt mye arbeid ned i. Det er også elementer av industrielle lyder men det er også mer folk legert partier.

Låten Sprukne Klokke begynner med noe som gjerne kan tolkes som sterke hjerteslag og det er en mørkladen stemning i låten. Den vrien med at gitaren stopper brått før riffet er ferdigspilt er en fascinerende detalj. En detalj som ikke minst er viktig som kontrastering mot det ellers flyende lydbildet, og en støyet gitaren forsterker kontrasten. Videoen til Sprukne Klokke er da også meget bra og den fremtvinger kontrastene mellom det vakre og det mørke.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*