Newsfeed

Megascavenger: Dug deeper into the graveyard soil…..

Megascavenger – Songs In The Keys Of Madness

Sweden’s Megascavenger, one of the countless projects from Rogga Johansson known from bands as Paganizer, Revolting, Putrevore, Ribspreader, The Grotesquert… and 40 other bands. Megascavenger have just inked a deal with Xtreem Music for the release of their 5th album Songs In The Key Of Madness, set to be released on August 6th, 2020 on CD format. The track Five Severed Fingers,

Megascavenger emerged in 2012 as a solo project by Rogga Johansson and on each and every album he has brought guests from many prominent bands. Legends from Master, Aspyx, Avsulved, Grave, Edge Of Sanity, Massacre and Benediction among many others have all been doing their stuff on Megascavenger songs throughout the first four albums: Descent of Yuggoth (2012), At The Plateaus Of Leng (2014), As Dystopia Beckons (2016) & Boneyard Symphonies (2019).

This time, on their 5th opus Songs In The Key of Madness, Megascavenger have dug deeper into the graveyard soil than before, to spew tracks heavily influenced by bands like Exhumed, Impetigo, Ghoul, Frightmare and Blood Freak, but still retaining that Grave/ early Illdisposed vibe.

The special guests for vocals and guitar solos this time are from Machetazo, Cropsy Maniac, Wombbath, Fondlecorps and Paganizer and they do their best to bring out the worst in both blistering fast and utterly heavy songs of the album. The excellent drums on the album are handled by Jon Skäre of Wachenfeldt and Defiatory, as well as many other bands.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*