Newsfeed

Amherawdr: Winds change, seasons turn, dust gathers….

Amherawdr - Adorned With The Figures Of Snakes

Adorned With The Figures Of Snakes is the debut album from Atmospheric Black metal band Amherawdr. The band was formed in Devon with the intention of writing heartfelt black metal music inspired by the bleak romance and mysticism of ancient Britain. A handful of songs known as The Hidden Valley sessions were composed that most likely will not see the light of day, but this creative period culminated in 2010 with the writing of Adorned With The Figures of Snakes, the definitive statement of that original potent intent. Recording of this album was almost completed the following year, but internal differences resulted in an amicable decline that left the band moribund. Winds change, seasons turn, dust gathers.

After a decade in the shadows, this sonic portrait of the heart of old Dumnonia is now given the release it so thoroughly deserves. ‘Adorned with the Figures of Snakes’ is available for pre-order on limited edition 6-panel digipack and through all digital channels now.

The band as was is certainly dead and buried, but none can say whether Amherawdr may not one day give voice again. Line-up: Ri Orus performs Vocals and Baritone Guitar, Diwrnach performs 7-String Guitar and Clean Vocals, Wyrtgeorn performs Bass and Other Sounds and Torr performs Drums.

Whilst it is difficult to draw direct comparisons, there are influences from the likes of Negura Bunget, early Borknagar, early Aeternus, Deathspell Omega and Primordial that fans of such bands may find appealing. Other inspirations may include Drudkh, Fen, Taake, Wolves In The Throne Room, early Blut Aus Nord…

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*