Newsfeed

Barren Womb: Fearsome sonic force…..

Barren Womb - Lizard Lounge

Barren Womb Is A Nordic Heavy Noise Rock Duo Creating Easy Listening For The Hard Of Hearing!

Barren Womb, this fearsome sonic force from Finland and Norway, launched a boiling fresh onslaught of an album, Lizard Loung, on May 22 through Loyal Blood Records. It’s time again. Barren Womb might be the hardest working band in the Norwegian underground, touring relentlessly, and offering a slew of releases since their inception in 2011. They are complete masters of their craft, capturing their raw and unpolished live energy in studio recordings. This is true more than ever on Lizard Lounge. The track Nerve Salad,

It’s like being thrown in the pit, right in front of them, in a crammed room with spit and sweat flying. It’s hardcore. Northern hardcore. The in-your-face approach of Lizard Lounge’can draw parallels from Refused to Clutch, and it carries them on a cathartic journey, leaving the mind and soul free of the angst-ridden emotions Barren Womb put on display in their songs. The track Molten Pig,

After nine years following an uncompromising DIY path, Timo and Tony can be melodic, scathing, catchy, intense, punky or heavy as a concrete Chevy. Lizard Lounge shifts between screeching guitars and total anguish to sore and mellow passages, only to leave you floored again with a catchiness unexpected from a band operating in their style. Mind blown. When Barren Womb release a new record, expect the unexpected and still be surprised. These two maniacs can do no wrong. The track Hydroponic Youth,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6823 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*