Newsfeed

Ande: Passion and anger…..

Ande - Vossenkuil

Ande deliver quality atmo Black Metal! And they are more than brutal enough without sparing the feeling of melodic quality and with great vocals. Ande is a Belgian one man atmospheric black metal band started by Jim in early 2015. It’s a personal way to be a part of the black metal movement that was, is and will be. Influences range from second wave black metal to atmospheric and post black metal bands, especially Burzum, Wolves In The Throne Room, Altar Of Plagues, Year Of No Light and many more. Vossenkuil is the new release from Ande, and an album with focus on the so important small details. Vossenkuil is an album made with really good craftsmanship from Jim.

The band name originates from an old Dutch word which stands for intense emotions like repent, passion and anger. The new album are inspired by fading memories, melancholy, tradition and nature. The album, containing 8 tracks including intro, outro and a Lugubrum cover, lasts for a bit over 40 minutes. Professionally mixed and mastered at Studio Jupiter (BE).

Previous releases by Ande are Licht (2015), Het Gebeente (2017), and exclusive tracks Zoer and De Scherts for the Merchants Of Air Year and Antichrist compilations. The albums were self-released on digital and CD format, with a tape edition of Het Gebeente released by Blackwood Productions (UK). They caught the attention of media and black metal fans worldwide. An EP entitled “Rademaker”, recorded in 2017, is currently on the release schedule of Slaughterhouse Records (USA).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*