Newsfeed

Xaemora: EP was released digitally during Pandemic quarantine……

Xaemora - At Dusk Of Existence

At Dusk Of Existence EP from the band Xaemora was released digitally during Pandemic quarantine.

Line-up: Dreathus – Vocals, Guitar, Jerry Rose – Bass, Amanda Brooks-Kassak – Keyboards and Jesse Schobel – Drums.Xaemora time line of events and history:

-Fall 2012, Von Eckhardt and Dreathus meet up for a “jam” after weeks of emailing back and forth about our love of Black Metal and desire to start our own Black Metal band. By February 2013, the original line up would be rounded out with the addition of original guitarist Hartvaig and Keyboardist Deyanira.

-June 2013, first demo is released.  Live appearances start in August 2013, first show would be as a local opener for Havok. Live appearances would persist for the next two years.

-November 2014, Kingdom Venom I EP released.

-April 2015, Xaemora finally adds a full time bass player, Vltir Sarnat after two years of live performances without one. First US tour occurs in support of new EP as well as a performance at the inaugural Full Terror Assault Open Air.

-2016, Jesse Schobel (Cast The Stone, ex-Scour) joins as session drummer. “Kingdom Venom II” Ep is released in November.

-October 2017, first full length album Pandemonium’s Ocean is released and followed by another US tour.

Over the years Xaemora has been selected as live support for acts such as Morbid Angel, Goatwhore, Havok, Taake, Black Anvil, UADA, Absu, Abigail Williams, and many more as well as performance on the main stage of the inaugural Full Terror Assault Open Air.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*