Newsfeed

Portnoy/Morse/George: We kicked it out in one or two takes and it was a gas….

Portnoy/Morse/George – Hymn 43

Neal Morse, Mike Portnoy & Randy George are returning to their Cover To Cover series of albums with Cov3r To Cov3r, the brand new third instalment. Featuring their renditions of classic tracks by the likes of King Crimson, Jethro Tull, Gerry Rafferty, David Bowie & more (including their cover of No Opportunity Necessary, No Experience Needed featuring vocals from Yes singer Jon Davison), the album will be released on July 24th, as CD, Gatefold 2LP + CD & as Digital Album.

 It is just 2 weeks till the album is released, and today they have launched a video for their cover of Jethro Tull’s Hymn 43.

Neal Morse comments: «When I was young and they packed me off to school, someone played me the second side of the Aqualung album by Jethro Tull and I was immediately consumed by it. Hymn 43 being one of my favorite tracks. I was thrilled when the guys wanted to record this one. We kicked it out in one or two takes and it was a gas!».

They recently launch a video for their cover of It Don’t Come Easy, originally by Ringo Starr, and you can watch it now here,

The band previously released a video of their cover of Gerry Rafferty’s classic Baker Street. Watch it now here:

The Cover To Cover Anthology (Vol. 1 – 3) will be released collecting all 3 instalments together over 3 discs. The first two albums have also been newly re-sequenced and remastered, and will also be available on all digital services. All the albums have also been given brand new artwork, created by Thomas Ewerhard (Sons Of Apollo, The Neal Morse Band, Avantasia).

Links:
Facebook Neal Morse
Facebook Mike Portnoy
Facebook Randy George

Portnoy/Morse/George – Hymn 43

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*